Revista care te menține sănătos

Prevenție

Cinci motive pentru care berea este buna

26 septembrie 2014
Share

In plina perioada de desfasurare a celebrului Oktoberfest, ce are loc la Munchen, Germania, aveti un motiv in plus pentru a celebra dragostea de bere sau pentru a va oferi o scuza atunci cand iesiti in oras, la o bere, cu prietenii. Un studiu arata ca berea are cinci beneficii majore asupra sanatatii organismului.

Evident, berea trebuie consumata cu moderatie, pentru ca, altfel, se transforma in dusman, ca orice alta bautura alcoolica. Dar, bauta in limite rezonabile, berea are avantaje recunoscute si dovedite de cercetatori. Acestea sunt cele mai importante beneficii aduse de bere.

 

Ajuta la reducerea riscului de artrita

Intr-un studiu recent privind artrita si reumatismul, s-a constatat ca femeile care beau de la trei la cinci beri pe saptamana au avut un risc cu 31% mai mic in privinta artritei reumatoide (o boala care, in primul rand, afecteaza femeile) comparativ cu cele care s-au abtinut de la acest obicei. Prin urmare, femeile au acum o scuza buna sa bea o bere la cina, alaturi de sotii lor.

 

Ar putea ajuta la intarirea oaselor

Nu, nu ar trebui sa incepeti sa turnati bere in cerealele de dimineata, dar un pahar sau doua de bere pe zi au fost legate de o mai buna rezistenta si sanatate a oaselor, potrivit unui studiu publicat in Jurnalul de Stiinta din Alimentatie si Agricultura. Berea este bogata in siliciu dietetic, un ingredient-cheie care ajuta la cresterea densitatii minerale osoase. Nu te poti decide de care anume bere sa consumi? Cauta-le pe cele mai bogate in malt de orz si hamei, acestea avand in compozitie cele mai inalte niveluri de silicon.

 

Previne formarea pietrelor la rinichi

In jur de 30% dintre oameni vor avea o piatra la rinichi in timpul vietii, potrivit unui studiu publicat in Jurnalul Clinic al Societatii Americane de Nefrologie. Din fericire, studiul a constatat ca barbatii si femeile care beau o cantitate moderata de bere au inregistrat o scadere de 41% a riscului de a dezvolta o piatra la rinichi, comparativ cu persoanele care nu au baut deloc bere. Prin comparatie, studiul a ajuns la concluzia ca persoanele care beau sucuri carbogazoase au un risc majorat cu 23% de a face pietre la rinichi, acesta fiind doar un alt motiv pentru care sucurile de acest gen pot fi inlocuite cu berea.

 

Mentine mintea ascutita

Femeile care au consumat o bautura alcoolica pe zi (studiul cuprinde bere, vinuri si bauturi spirtoase) sunt mai putin susceptibile de a inregistra un declin in abilitatile mentale si in scaderea memoriei, pe masura ce imbatranesc comparativ cu cele care nu au baut deloc sau foarte putin, releva un studiu publicat in New England Journal of Medicine. Se pare ca bunica dumneavoastra, care a baut un pahar de bere sau de vin in fiecare zi a procedat foarte bine, la urma urmei.

 

Cinci motive pentru care berea este buna Poate imbunatati sanatatea inimii

O analiza de proportii publicata in Jurnalul European de Epidemiologie a descoperit ca persoanele care au baut aproximativ o jumatate de litru de bere pe zi sunt cu 31% mai putin susceptibile de a suferi de atac de cord, boli de inima sau accidente vasculare cerebrale, comparativ cu persoanele care s-au abtinut.

 

Mircea Doaga

Sursa: health.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.