Revista care te menține sănătos

Prevenție

„Pilula magica” pentru a preveni obezitatea, diabetul si pentru a reduce riscul de cancer

17 septembrie 2014
Share

Un expert britanic, dr. James Brown, a surprins audienta prin prezentarea nenumaratelor beneficii ale unei „pastile” care ar putea mentine o viata sanatoasa si imbunatati calitatea vietii.

Potrivit acestuia, exista un medicament capabil sa previna obezitatea si diabetul, sa reduca riscul unor anumite tipuri de cancer, sa amelioreze depresia si anxietatea, sa creasca mobilitatea si sa reduca sansele de fractura de sold cu 40%. Mai mult, „pilula magica” poate sa imbunatateasca, de asemenea, capacitatea de a gandi si sa incetineasca progresia bolii Alzheimer, sa reduca durerile articulare cu 50%, sa creasca nivelul de energie, sa reduca oboseala si sa scada cu 23% riscul de a muri prematur.

Dupa ce a prezentat toate aceste uimitoare beneficii, dr. James Brown a dezvaluit si care este „medicamentul”: „Nu este o pastila, ci un exercitiu fizic, care consta in doar jumatate de ora de mers pe jos pe zi”.

„Toate aceste beneficii nu sunt observate neaparat la persoanele care alearga la maraton, care ridica greutati la sala de sport sau care petrec patru ore pe banda de alergat. Aceste beneficii sunt observate la persoanele care doar merg pe jos macar o jumatate de ora pe zi. Puteti obtine toate aceste beneficii pentru sanatate ori scaderea riscurilor in toate bolile asociate cu inaintarea in varsta doar mergand pe jos o jumatate de ora pe zi. Daca exista un mesaj pe care sa-l retineti, acesta ar fi”, a precizat dr. Brown, expert al School of Life and Health Sciences din cadrul Aston University.

El a subliniat ca inactivitatea pentru prea mult timp ar putea duce la pierderea masei musculare, care nu mai poate fi recuperata. Acest lucru, la randul sau, ar putea avea un impact major asupra calitatii vietii.

 

Studiul piciorului in ghips

„Pilula magica” pentru a preveni obezitatea, diabetul si pentru a reduce riscul de cancerDr. Brown a descris un studiu in care a comparat efectul punerii unui picior in ghips timp de doua saptamani, in cadrul a doua grupuri de participanti – tineri si persoane in varsta.

Tinerii au pierdut o masa musculara de doua ori mai mare fata de seniori in tot acest timp – probabil pentru ca ei au fost oricum mai musculosi inainte de test – dar dupa patru saptamani de antrenament in sala de gimnastica, masa lor musculara a revenit la normal.

In contrast puternic, masa musculara a participantilor in varsta nu a fost restabilita nici dupa opt saptamani. „Ceea ce stim este ca imobilitatea muschilor poate provoca diminuarea semnificativa a masei musculare, iar in unele cazuri nu veti mai obtine acel muschi inapoi. Mentinerea masei musculare este foarte importanta. Puteti obtine toate aceste beneficii descrise mai sus si o scadere a riscurilor tuturor bolilor asociate cu inaintarea in varsta doar prin mentinerea fizica activa, asigurata de mersul pe jos o jumatate de ora pe zi”, a mai spus dr. James Brown, in discursul sau.

 

Mircea Doaga

Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.