Revista care te menține sănătos

Wellness club

Cu masina in concediu – mic ghid de sanatate

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
20 iunie 2022
Share
Cu masina in concediu – mic ghid de sanatate

Masina in excursiile lungi din vacanta de vara poate fi o alternativa amuzanta a avionului. Insa, pe masura ce orele lungi trec si mancarea de tip fast-food intervine in alimentatia de pe drum, dispozitia se poate schimba, aparand o situatie stresanta in locul a ceea ce ar trebui sa fie ceva placut.

Mersul cu masina pentru o perioada lunga de timp poate cauza efecte negative asupra soferului si pasagerilor. Sederea in aceeasi pozitie timp de ore intregi poate cauza umflarea gambelor, contractarea muschilor si dureri de articulatii.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Naturalis Acadea Bonbovit de Călătorie, un supliment care contribuie la reducerea senzaţiei de disconfort (greaţă sau ameţeală), a răului de mişcare sau de altitudine. Produsul este recomandat atât copiilor, cât şi adulţilor.

Tentatia alimentelor nesanatoase

Si, pe langa toate acestea, persoanele care calatoresc mult au tendinta sa consume pe drum alimente bogate in zahar, sare si grasimi, pentru a reduce starea de plictiseala. Aceste alimente bogate in grasimi pot accentua umflarea picioarelor si duc la acumularea de kilograme. Nu mai mentionam dispozitia proasta pe care acestea o induc.

Cum preveniti mancatul in masina – ghid practic

La fiecare doua ore, faceti ceva care va pune in miscare muschii timp de 30-60 de secunde. Nivelul hormonului de crestere uman creste atunci cand muschii sunt in miscare. Odata ce nivelul acestui hormon incepe sa creasca, veti simti mai putina foame, deci va fi mai putin probabil sa opriti pe drum sa va luati de mancare alimente nepotrivite.

Pentru a mentine un nivel optim al acestui hormon si pentru a preveni mancatul in masina, iata ce exercitii sunt recomandate pentru a fi efectuate cel putin 30 de secunde la fiecare doua ore de stat in masina:

• Apasati palmele una de cealalta cat de tare puteti, acestea fiind bine intinse si tinand coatele la nivelul umerilor. Trageti aer in piept in acelasi timp.

• Sugeti-va burta si stati asa cat de mult puteti. Relaxati-va si respirati.

• Pentru pasageri, incercati sa ridicati picioarele de pe jos. Tineti genunchii si gleznele unele langa altele si incercati sa aduceti genunchii la nivelul pieptului.

Faceti-va plinul cu fructe

Fructele mentin in mod natural echilibrul de electroliti in corp, pastrand, astfel, confortul de la nivelul muschilor. In plus, fructele pot fi luate oriunde si alcatuiesc gustarea perfecta intr-un drum lung. Cautati ceva mai compact fara a sacrifica nevoile nutritionale? Impachetati niste prune, chipsuri de banane sau piersici uscate pentru drum.

Evitati cofeina si sucurile carbogazoase

Consumul de bauturi energizante in masina poate fi tentant, insa ganditi-va de doua ori inainte de a face acest lucru. Calatoria poate deveni neplacuta actunci cand cineva este plin de cofeina sau zahar. Amandoua pot agrava agitatia calatorilor, ce sunt deja intr-o dispozitie nu prea buna in masina. Apa este cel mai bun lucru la drum.

Antrenati-va creierul pentru buna dispozitie

Familiile tind sa pastreze jocurile pentru zilele ploioase din vacante, insa de ce nu incepeti sa va jucati impreuna in drum spre destinatie? Incercati sa vedeti cine numara primul cele mai multe masini rosii sau steaguri. Exercitiile mentale creaza detasare de plictiseala de pe drum, iar drumul pana la destinatie se transforma in veselie si orele trec mai usor.

Coborati din masina si antrenati-va corpul

O simpla scurta plimbare si antrenarea muschilor pentru cateva minute pot face minuni pentru a reimprospata pasagerii intr-o calatorie lunga.

Atunci cand lucrurile incep sa fie tensionate in masina, opriti intr-o parcare, trageti aer adanc in piept. Inchideti ochii, respirati adanc o data, apoi deschideti ochii si rasuflati. Aceste vibratii ajuta corpul sa se relaxeze mai bine. Faceti 10 astfel de exercitii pentru a va recapata buna dispozitie.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.