Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Mierea manuka raw, antibiotic natural

5 august 2014
Share

Mierea manuka este originara din Noua Zeelanda si este produsa de albine din nectarul florilor arborelui manuka, un arbore pitic. Este recunoscuta pentru proprietatile sale antivirale, antibacteriene, antifungice, antioxidante si antiinflamatorii. Aceasta miere detine cateva proprietati in plus fata de alte tipuri de  miere, ceea ce o face mult mai eficienta in ceea ce priveste tratarea infectiilor, precum si a altor afectiuni rezistente la antibiotice. S-a dovedit clinic ca trateaza diareea, sindromul de colon iritabil etc.

Mierea manuka raw este o varianta bio ale carei proprietati sunt pastrate cat de mult posibil in varianta naturala. Atunci cand mierea este procesata prin incalzire si filtrata, isi pierde din proprietati si, respectiv, din beneficii. Mierea manuka raw este presata la rece si nu atat de filtrata si prezinta mai multe beneficii pentru sanatate decat mierea manuka obisnuita.

Mierea manuka raw: beneficii

In urma unor teste recente conduse de specialistii de la Universitatea din Sydney, Australia, s-a demonstrat ca mierea manuka a omorat toate tipurile de bacterii, inclusiv pe cele rezistente la antibiotice. Proprietatile curative ale mierii sunt cunoscute de mii de ani, cu mult inainte de aparitia antibioticelor. Mierea manuka de cea mai buna calitate este produsa in stupii din zonele salbatice, necultivate, iar in anul 2004 in Marea Britanie, de exemplu, Serviciul National de Sanatate a autorizat utilizarea mierii manuka in cremele medicale pentru tratarea anumitor rani. Mierea manuka are componente antibacteriene diferite fata de alte tipuri de miere si nu isi pierde proprietatile atunci cand este expusa la caldura, lumina etc., si asta datorita unui agent activ care se gaseste in mierea manuka intr-o cantitate mai mare.  

Izvor de sanatate

Mierea manuka raw s-a dovedit a fi eficienta impotriva mai multor bacterii printre care: Helicobacter pylori (care poate provoca ulcere gastrice),Escherichia coli (cea mai frecventa cauza a ranilor infectate) si Streptococcus pyogenes (care provoaca dureri in gat). Mierea are proprietati antivirale si antimicrobiene si este si un antioxidant ce creste imunitatea si vitalitatea organismului. Studiile au aratat ca mierea manuka poate vindeca ranile si ulceratiile pielii care nu raspund la tratamentele standard. Potrivit specialistilor, mierea manuka are un continut mai mare de zahar, formand astfel un mediu in care bacteriile ce infecteaza o rana sunt in imposibilitatea de a supravietui.

Mierea manuka SECUNDARACum se obtine mierea manuka raw

Dupa cum aminteam mai sus, mierea manuka raw isi pastreaza intacte proprietatile sale pentru ca nu este niciodata incalzita peste 118 grade, motiv pentru care poate fi administrata fara nicio problema si copiilor. Mierea raw nu trebuie neaparat sa aiba aceeasi culoare, nuanta depinde de temperatura la care a fost procesata. Chiar daca poate fi mai scumpa spre deosebire de alte tipuri de miere, este cu siguranta mult mai sanatoasa si poate fi utilizata in caz de alergii, tuse, raceli etc.

Utilizarea eficienta a mierii manuka

Mierea manuka este eficienta in cazul balonarii, indigestiei, sindromului de colon iritabil etc. Trebuie doar sa puneti cateva lingurite de miere in apa calda sau in ceai. Daca simtiti ca va paste o raceala si aveti dureri in gat, adaugati cateva lingurite de miere in ceai. Atunci cand este aplicata direct pe piele, trateaza eczemele, muscaturile de insecte, arsurile. Poate fi folosita si in urma expunerii la soare, pentru a trata arsurile solare. Pentru a capata energie foarte repede, consumati miere manuka dimineata deoarece contine carbohidrati. Atentie, insa, la cata miere consumati pentru ca o cantitate prea mare poate conduce la aparitia kilogramelor in plus.

Ruxandra Dumitrescu

Surse: bodyandsoul.com.au; telegraph.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.