Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Remedii naturiste pentru tuse

16 aprilie 2014
Share

Tusea apare atunci cand virusurile, bacteriile, praful, polenul sau alte substante irita terminatiile nervoase ale cailor respiratorii dintre gat si plamani. Tusea este modul in care organismul incearca sa curete pasajele si este depus un efort destul de mare in acest sens. In timp ce tusea cronica poate fi semnul unei boli grave, tusea comuna este considerata doar o problema suparatoare. Pot aparea efecte secundare cum ar fi durerile in piept, oboseala etc.

 

Pentru a scapa insa de tusea suparatoare, descoperiti in randurile de mai jos cateva remedii naturiste pentru tuse, care va vor ajuta sa va simtiti mult mai bine.

 

Remediu naturist pentru tuse pe baza de piper negru si miere

Pentru tusea seaca, puteti incerca un remediu naturist si nu trebuie neaparat sa va aflati in intimitatea casei. Piperul stimuleaza circulatia si fluxul de mucus, iar mierea ne scapa de tuse in mod natural. Folositi o lingurita de piper negru proaspat macinat si doua linguri de miere. Puneti ingredientele intr-o cana si adaugati apa clocotita. Acoperiti cana si lasati-o la infuzat timp de 15 minute. Apoi strecurati lichidul si beti cate o gura, incet-incet.

 

Remediu pentru tuse cu ghimbir

Ghimbirul are o multime de “puteri secrete” si este utilizat pentru proprietatile sale medicinale inca din Antichitate. Cu ajutorul ghimbirului, pot fi tratate simptomele racelii si gripei, datorita proprietatilor sale decongestionante si antihistaminice. La trei cani de apa fierbinte adaugati 12 felii de ghimbir proaspat. Lasati-le sa fiarba timp de 20 de minute, dupa care strecurati, adaugati o lingurita de miere si stoarceti lamaie. Daca gustul este prea picant, mai adaugati apa. Iata, asadar, un alt remediu naturist pentru tuse.

 

Remediu naturist cu seminte de in, miere si lamaie

Prin fierberea semintelor de in in apa veti obtine un fel de gel mai gros si lipicios care va calma gatul si tractul respirator. Mierea si lamaia actioneaza precum un antibiotic usor, iar siropul devine calmant. Fierbeti 2-3 linguri de seminte de in la o cana de apa pana cand obtineti gelul gros despre care vorbeam mai sus. Strecurati si adaugati 3 linguri de miere si suc de lamaie.

 

Siropul de ceapa, remediu impotriva tusei

 Remedii naturiste pentru tuseDecojiti o ceapa rosie, tocati-o si puneti-o intr-un castron. Stoarceti ceapa. Peste ea adaugati miere. Lasati castronul intr-o camera unde este cald, intre 6 si 8 ore. Apoi strecurati. Doza pentru adulti este o lingura la fiecare doua ore, in timp ce pentru copii, cate o lingurita la patru ore. Ceapa amelioreaza tusea, dar si durerile in gat.

 

Siropul de ridiche neagra, remediu naturist pentru tuse

Siropul de ridiche este benefic atat in ceea ce priveste tusea seaca, cat si cea productiva. Detine si proprietati imunostimulatoare. Cum obtineti sirop de ridiche neagra? Simplu. Spalati o ridiche neagra mare si puneti-o pe o farfurie, faceti o scobitura la unul dintre capete si in scobitura respectiva puneti o lingura mare de miere. Apoi plasati farfuria cu ridichea langa o sursa de caldura si lasati-o acolo intre 8 si 12 ore. Siropul pe care-l lasa ridichea poate fi consumat ca remediu impotriva tusei.

 

Ruxandra Raica

Surse: bodyandsoul.co.au; rd.com; mnn.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.