Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Ameliorati simptomele alergiilor respiratorii cu ceaiuri!

11 septembrie 2013
Share

Simptomele alergiilor respiratorii, printre care se numara secretiile nazale apoase, mancarimea nasului, inrosirea ochilor, furnicaturi, stranuturi, eczeme, sunt neplacute si reprezinta un pericol pentru viata persoanei in cauza. Din fericire, exista mai multe ceaiuri pe baza de plante care pot preveni alergiile si simptomele alergice, avand proprietati vindecatoare. Anumite plante necesita doar apa fiarta si cateva ore de somn pentru a actiona eficient impotriva alergiilor.

Iata cateva dintre cele mai eficiente ceaiuri impotriva alergiilor respiratorii.

 

  • Ceaiul verde

Chiar daca ceaiul verde contine cofeina si taninuri, contine de asemenea antioxidanti care lupta impotriva alergiilor si inflamatiilor, fiind benefic in caz de lacrimare a ochilor, stranut, tuse. Quercitina, un antioxidant puternic, blocheaza productia de histamina. Indicat ar fi sa consumati doua cani de ceai verde pe zi, fara lapte si fara zahar, iar daca vreti sa-l indulciti, utilizati mierea.

 

  • Ceaiul de ghimbir

Ghimbirul are un miros pregnant si un gust iute, este benefic in cazul alergiilor pielii, insa reduce si simptome precum tusea, durerile de cap, inflamatia. Combate afectiunile respiratorii si curata plamanii. Este indicat sa pasati ghimbirul inainte de a-l utiliza, sa turnati apa fiarta peste el, sa-l lasati la macerat 10-15 minute, dupa care sa-l strecurati si sa-l consumati.

 

  • Ceaiul de musetel

Ceaiul de musetel este un antihistaminic natural. Este utilizat adesea in tratamentul alergiilor datorita capacitatii sale de a reduce inflamatiile in timp ce relaxeaza organismul. Inhalatiile cu ceai de musetel sunt, de asemenea, indicate. Puteti adauga si cateva picaturi de ulei de eucalipt.

 

  • Ceaiul de macese

Macesele contin vitamina C, care protejeaza impotriva alergiilor si infectiilor. In plus, macesele controleaza productia de histamine ce reprezinta un ajutor de incredere in cazul simptomelor alergice. Utilizati macese deshidratate pentru a face ceai. Turnati apa fiarta si lasati la macerat timp de 15 minute.

 

  • Ceaiul de urzica

Ceaiul de urzica amelioreaza congestia nazala si stranutul, mancarimile ochilor, durerile de cap. Reduce inflamatiile din organism si amelioreaza sinusurile umflate. La ¼ litru de apa se utilizeaza o lingurita de urzici uscate pentru infuzie, insa nu se fierb, ci doar se oparesc.

 

  • Ceaiul Rooibos (ceaiul rosu)

Aceasta planta originara din Africa de Sud este utilizata intratarea alergiilor, fiind bogata in antioxidanti. Contine vitamine si minerale precum fier, calciu, potasiu, zinc, magneziu etc. Ceaiul rosu contribuie la ameliorarea simptomelor asociate alergiilor, rinitei alergice, astmului, eczemelor, calmeaza mancarimile cutanate etc.

 

 

Ruxandra Raica

Sursa: Ehow.com; Crazyfortea.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.