Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Beneficiile extraordinare ale fructului de açaí

30 ianuarie 2013
Share

Este considerat cel mai important fruct furnizor de energie, insa majoritatea oamenilor nu au auzit de el si nici nu au macar idee cum se pronunta numele acestuia. Studiile stiintifice arata insa ca acest fruct, numit açaí, este unul dintre alimentele cele mai nutritive din lume.

 

Arborele palmier de açaí se cultiva in padurile tropicale din Brazilia, iar fructul acestuia are un gust exotic, o combinatie intre ciocolata si fructele de padure. Culoarea sa violet intens ii confera totodata si beneficiul suprem: energia. Açaí este plin de antioxidanti, aminoacizi si acizi grasi esentiali si, desi nu este foarte usor de gasit pe rafturile supermarketurilor, se regaseste in compozitia multor alimente si bauturi naturale din magazinele bio.

 

Contine de 10 ori mai multi antioxidanti decat strugurii

Desi strugurii sunt cele mai elogiate fructe in ceea ce priveste cantitatea de antioxianti, cercetatorii spulbera acest mit si ne spun ca, de fapt, açaí contine de pana la zece ori mai multi antioxidanti decat strugurii rosii, si de la 10 pana la 30 de ori mai multi antociani decat cantitatea care se poate gasi in vinul rosu. Astfel, efectele benefice ale acestuia se rasfrang si asupra nivelului de colesterol, vizibil redus, imbunatatind in acest fel circulatia sangvina, prevenind formarea cheagurilor de sange si protejand organismul de actiunea radicalilor liberi.

Fructul de açaí reprezinta o sinergie de grasimi mononesaturate (sanatoase), fibre dietetice si fitosteroli care ajuta la buna functionare a sistemului cardiovascular si digestiv. De asemenea, açaí insumeaza un complex aproape perfect de aminoacizi esentiali si minerale vitale pentru regenerarea celulara.

Continutul de acizi grasi poate fi asemanat cu cel al acizilor grasi din uleiul de masline, fiind deci o importanta sursa de acid oleic care, impreuna cu acizii grasi Omega-3, ajuta la refacerea membranei celulare, mentinerea echilibrului hormonal si functionarea eficienta a receptorilor si neurotransmitatorilor responsabili cu producerea de insulina. Acest lucru este deosebit de important, deoarece un nivel ridicat de insulina poate da nastere inflamatiilor care, la randul lor, sunt responsabile de imbatranirea prematura, moartea celulelor sanatoase si instalarea diferitelor afectiuni, precum alergiile alimentare sau astmul.

Un studiu publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry arata ca, datorita cantitatii mari de vitamina C, acid elagic si polifenoli, fructul de açaí intareste sistemul imunitar si suprima raspandirea celulelor canceroase cu pana la 86%, dovedindu-se extrem de eficient in special in cazurile de cancer de prostata.

 

Fructul de açaí – boost de energie

Datorita numeroaselor vitamine si minerale continute, açaí mareste considerabil nivelul de energie si contribuie la starea de bine a organismului, protejand impotriva oboselii, stresului sau chiar a depresiei, devenind astfel un aliat al omului modern in lupta cu stresul cotidian, dar si un sprijin pentru femeile aflate la menopauza. In plus, poate constitui un real ajutor in problemele de natura sexuala, crescand libidoul si rezistenta fizica.

 

Paula Rotaru

Sursa: www.globalhealingcenter.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.