Revista care te menține sănătos

Îngrijire

Ingrijirea de toamna pentru parul tau

1 septembrie 2022
Share
Ingrijirea de toamna pentru parul tau

Soarele puternic, inotul in mare sau la piscine au facut probabil ca parul tau sa capete reflexe minunate insa, in acelasi timp, au contribuit la subtierea firului. Pentru „resuscitarea” podoabei capilare lunile de toamna sunt perfecte, iar noi iti vom prezenta patru pasi simpli prin care parul tau isi va recapata stralucirea si forta de care esti atat mandra.

Avand in vedere ca iarna are darul de a ne lua pe nepregatite in ultimii ani, este necesar sa urmam acesti pasi cu strictete si cat mai rapid, pentru ca temperaturile scazute si umiditatea pot afecta si mai mult firul de par, si asa traumatizat.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena produsele Naturalis pentru îngrijirea părului. La baza acestora se află extracte naturale de lavandă, castravete şi viţă-de-vie care hidratează scalpul, întăresc structura firului de păr, îi conferă elasticitate şi îi redau strălucirea şi volumul.

Pentru ingrijirea parului toamna alege alimente bogate in complexul de vitamine B

Parul si unghiile sunt primele victime care suporta cu greu lipsa vitaminelor si mineralelor, asadar ia atitudine! Fa-ti o lista de cumparaturi cu urmatoarele alimente pe care ti le recomandam si fii sigura ca parul tau se va infrupta din toate aceste resurse vitale pentru a-si pastra frumusetea.

Nucile, ficatul de pasare, laptele, pestele, galbenusul, semintele de in, uleiul de masline si cel de rapita, cerealele integrale, spanacul, porumul, leguminoasele… toate aceste alimente sunt bogate in vitamina B, eficienta pentru stimularea si regenerarea celulelor, in special cele prezente in foliculul de par.

Vitamina B5 ajuta la cresterea firului de par, vitamina B8 regleaza secretia de sebum, iar vitamina B6 stimuleaza productia de keratina, o proteina speciala care asigura elasticitatea firului de par si repara portiunile uscate sau degradate din firul de par.

Pe langa o alimentatie potrivita, poti sa iei si suplimente care intaresc firul de par, precum cele pe baza de keratina, vitaminele A, E, C, siliciu, fier sau zinc.

Evita spalatul pe cap zilnic si alege un sampon de calitate

Nu este nici prima si probabil nici ultima data cand vei auzi ca spalatul pe cap in fiecare zi nu este deloc benefic pentru firul de par, si cu atat mai mult pentru pielea capului. Spalarile frecvente pot crea un dezechilibru al productiei de sebum si, astfel, in loc de un par stralucitor si usor de aranjat, te vei alege cu un par uscat, casant ce are aspectul unei maturi, dandu-ti mari batai de cap atunci cand vei dori sa iesi din casa.

Nu fi zgarcita si cumpara-ti un sampon de calitate, chiar daca este un pic mai scump decat cele obisnuite. Acestea au de obicei in compozitie ingrediente care promoveaza cresterea parului si intarirea firului de par. De asemenea, nu uita sa te clatesti cu apa calduta din abundenta pentru a indeparta orice urma de sampon si alege sa te usuci cu un prosop moale, fara sa faci miscari prea agresive, in locul uscatorului de par.

Ingrijirea parului toamna – hidratare si iar hidratare

In caz ca nu stiai, parul are in compozitie aproape 25% apa, asa ca inarmeaza-te cu ambitie si bea cel putin doi litri de apa pe zi. Acest lichid vital hraneste parul si il hidrateaza in profunzime, rezultatul fiind un par sanatos si matasos.

Un par degradat, lipsit de stralucire, volum si culoare sunt primele semne ca organismul nu primeste suficienta apa. Daca nu esti genul care sa poata bea mai mult de doua pahare cu apa pe zi, atunci incearca sa compensezi acest lucru cu alimente bogate in lichide, cum sunt: rosiile, castravetii, salata, papaya, pepenele verde, produsele lactate etc.

Si inca un sfat: evita alimentele bogate in sare, deoarece aceasta are capacitatea de a absorbi lichidele din corp si incearca sa bei apa in timpul meselor. Astfel, lichidele sunt mult mai bine retinute in corp.

Pentru a asigura vigoare si elasticitate parului, poti apela cu incredere si la ajutorul mastilor si cremelor hidratante care se gasesc in comert, precum si la produsele pe baza de uleiuri vegetale (masline, migdale, samburi de struguri).

masaj scalp

Si parul are nevoie de masaj!

Cine spune ca masajul este dedicat exclusiv zonei lombare? O etapa esentiala in ritualul de ingrijire a parului consta in masajul scalpului, un miracol pentru parul tau. Nu este de mirare ca numeroase centre de infrumusetare au introdus acest tip de masaj in ritualul de ingrijire al podoabei capilare.

Insa, inainte de toate, trebuie sa stii ca nu vorbim despre un simplu masaj. Cel al scalpului presupune relaxarea totala si destinderea pielii capului. Exact ca si parul, scalpul este agresat frecvent de produsele de styling sau fumul de tigara, astfel ca se poate irita, devenind extrem de sensibil si deshidratat. Preseaza cu buricele degetelor de la ambele maini pielea capului, aplicand miscari circulare de la ceafa catre frunte.

Masajul pielii capului are rolul de a stimula microcirculatia la nivelul scalpului, crescand absorbtia de oxigen si facilitand accesul de nutrienti la radacina firului de par.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.